A sungit por

0-10 mikron, illetve 0-20 mikron átmérőjű változaban készül. Felhasználási területei:
 • Gumi adalékanyagként
 • Adalékanyag kompozit anyagokhoz
 • Adalék vakolatokhoz
 • Ásványi kiegészítő takarmány (enterosorbent)
 • Ásványi talajjavító
 • Fekete pigment festékekhez
 • Kozmetikai termékek alapanyaga
  "Sungit krém

  Kész sungit krém is kapható, de azt magunk is könnyen elkészíthetjük. Ehhez sungit port kell tiszta vízzel összekeverni, amíg homogén, tejföl sűrűségű masszát kapunk. Ha a krémet hosszú ideig tároljuk, akkor összeszárad és rétegekre válik szét, ezért használat előtt össze kell keverni.

  A krém melegítő hatású, ami erősíti a mikrokeringést és javítja a szövetek tápanyagellátását. A krém alkalmazásának többféle módja ismert. Ha fájó ízületre kenjük, akkor elég tíz kúra és javulás áll be. Hatásos ideggyulladásra, izomgyulladásra, reumás sokízületi gyulladásra is és minden esetben használható a gyulladásos folyamatok elmúló fázisában. Különösen hatásos a sungit krém különböző bőrbetegségek, pikkelysömör, ekcéma, kötőszövet megbetegedés esetén.

  Használat előtt a krémet alaposan, össze kell keverni, tejföl állagúra és egyenletesen vékony rétegben az érintett felületre kell kenni. Rá kell tenni egy pergament papírt és egy puha szövetet. A borogatás ideje 1-2 óra. A borogatás levétele után a krémet könnyedén le kell mosni meleg vízzel.

  Ízületek gyógyításához a krémet tartalmazó tégelyt, edényt 37-40 fokra fel kell melegíteni, vagy sungit port kell forró vízzel elkeverni.

  A sungit krémmel való gyógyítás akkor a leghatékonyabb, ha rendszeresen sungit szűrőn átengedett és ily módon ásványi anyagokkal dúsított víz fogyasztásával párhuzamosan alkalmazzák.

  A krém használata ellenjavallott jó- vagy rosszindulatú daganatok, szív- és érrendszeri, illetve súlyosbodó krónikus gyulladásos megbetegedések, vagy trombózisra való hajlam esetén." (Forrás)  Röviden emlékeztetőként:

  Keveréktakarmányhoz

  javasolt ásványi sungit mennyisége: 0,2-1% takarmány helyettesítése ugyanennyi apró szemcsézettségű sungittal. Baromfitápba 0-20 mikron méretű por javasolt.


  Vakolatokhoz

  alkalmazott sungit mennyisége: 1-60% (A vakolat javasolt vastagsága 10-40 mm). Részletesebb, de ugyancsak kevéssé hasznosítható leírás van az Építőipar oldalon. Hazai tapasztalatokról szívesen hallanék.


  Talajjavításhoz

  alkalmazott sungit mennyisége: 10-300 g/m2. Hazai tapasztalatok ezen a téren is hiányoznak még...
 • Sungit por

  Sungit por


  Sungit krém

  Sungit krém


  Sungit pakolás

  Sungit(?) pakolás házilag  Sungit a mezőgazdaságban

  Sungit a mezőgazdaságban -
  területek sungit nélkül és sungittal
  Sungit termékek: http://mindegy.org/sungit

  Copyright © 2015-2019  Alexander     ::     alexander@sungit.info.hu     ::     template design by WebTanar.hu