A sungit kavicsok

legismertebb alkalmazási köre a vízkezelés. A különböző vízkezelési módozatokról külön, a "Vízellátás" oldalon lehet bővebben olvasni.

A sungit kavicsok egyéb gyakori felhasználási területei:
 • Építkezéseknél
 • Kertben
 • Gyógykezelésekhez


  Sungit kavicsok testközelben

  Lépegessünk sungit kavicsokon

  Közismert, hogy a talpon az egész szervezet egyes szerveihez tartozó aktív akupresszúrás zónák vannak. Ezért javasolják az orvosok, hogy járjunk mezítláb a homokban, a kavicsokon, a harmatos fűben. Ilyenkor valamennyi zónára serkentőleg hatunk és a szervezet energiával töltődik fel. Ha sungit kavicsokon járunk, akkor a szervezetet igazi energiavihar járja át: elég 3-5 percet lépegetni, elmúlik a fáradtság, felfrissülünk. A sungit „ösvényen” járva elmúlik a derékfájás, az aranyér, a visszértágulat, valamennyi szerv vérellátása javul.

  Fáradtság esetén, ha csökken a munkavégző képesség, álljon sungit kavicsokra és járjon helyben két percig. Végezze ezt a gyakorlatot reggel (hogy lerázza magáról az álmosságot) és amikor munkából hazatér (hogy megszabaduljon a fáradtságtól). Ám legkésőbb egy órával lefekvés előtt végezze a gyakorlatot, mert a talpon lévő aktív pontok ingerlése serkentően hat és nem hagyják gyorsan elaludni.

  Sungit kavics többféle méretben létezik. Ezeket, ahogy korábban írtuk használhatjuk víz tisztítására és fürdőhöz. Ezen túl hatékonyan működik önállóan is. Szórjon kavicsokat egy cipős dobozba, vagy kartonlapra (vegye figyelemben, hogy a sungit fekete nyomot fog hagyni), és álljon rá mezítláb. Járhat, lépegethet, de csak állhat is így egy helyben 1,-5 percet. Mivel ez elég fájdalmas is lehet az érzékenyebbeknek, ezért az időtartamot egyedileg kell megállapítani. Ha idős, vagy súlyosan beteg emberekről van szó, akiknek nehezére esik a járás, lehet a gyakorlatot ülve végezni és a lábbal nyomogatni a sungit kavicsokat. Azok számára, akiknek egészségügyi problémái vannak, a sungit kavicsos talpmasszázst a vérnyomás ellenőrzése mellett javallott végrehajtani. A vérnyomás értéke nem térhet el jelentősen a gyakorlat előtt és után.

  Ennek a gyakorlatnak nagyon széleskörű hatása van. A talp reflexzónáira gyakorolt hatás az egész szervezet szöveteire és szerveire kiterjed, serkenti a vérellátásukat. Elmúlik az idős emberek, a sportolók lábfájása, megemelkedik az általános energiai tónus, azonnal elmúlik az idegi feszültség, gyógyul a derékfájás, a gerinc megszabadul az ember számára káros energiáktól.

  Nagyon hatásos a csiszolt sungit kövekkel való masszázs. Gyorsan megszabadít a hátfájástól, rendszeres használata gyógyítja a derékfájást. A sungit kavicsokkal való gyógyítás alapja a reflexterápia. A talp a test egyik legjobb reflexzónája, a talpon megtalálhatóak a szervezet valamennyi rendszerének és szervének megfelelő zónák.


  Sungit szőnyeg

  Nagyszerű eszköz a mindennapi sungit-terápiához - sungit kavicsokkal megtöltött szőnyeg. Egy ilyen szőnyeget betegségmegelőzésre és gyógyításra is fel lehet használni, székekre, fotelokba ülőpárnaként (autóülésekre is), a lábunk alá téve (levetett cipővel persze), fekvőhelyre, az alá a testrész alá helyezve, amelyik fizioterápiás kezelést igényel.

  A szőnyeg hatásmechanizmusa egészen egyedülálló. Megállapították, hogy elég a párnán 3-5 percet ülni, amikor az ásvány gyulladáscsökkentő hatást kezd kifejteni, csökkenti a szövetek puffadtságát, felszabadítja az idegvégződéseket az ödémás nyomás alól, csökkenti, vagy akár teljesen meg is szünteti a szúró fájdalmat. A szőnyeg megelőzési célú használata nem haladhatja meg a napi nyolc órát. Használat után a szőnyeget ki kell szárítani a napon, vagy valamilyen melegítő eszköz segítségével.

  Derékfájás, aranyér, prosztata bántalmak, gyulladásos nőgyógyászati problémák, vagy a nemi szervek működési gyengesége esetén üljenek a székre, vagy fotelba helyezett sungit szőnyegre 20 percre, de legfeljebb 2-3 órára naponta.

  Visszértágulat, különösen súlyosabb fekélyek esetén, helyezze a lábát a sungit szőnyegre és tartsa ott 10-15 percet, 2-3 alkalommal naponta. Feltétlenül tartson szüneteket, álljon fel, sétáljon körbe a szobában, magasra emelt térdekkel.

  A sungit szőnyeget helyezze íróasztala vagy fotelje mellé. Ahogy az orvosi vizsgálatok mutatják, a geopatogén zónában tartózkodó ember funkcionális rendszereinek állapota normalizálódik, ha közelében sungit szőnyeg található.


  Sungit öv

  A sungit öv alkalmazása a sungit szőnyegéhez hasonlatos. Könnyebb mint a szőnyeg és kényelmesen lehet a derékra csatolni. Mielőtt az övet feltesszük célszerű testhőmérsékletre melegíteni. Az öv normalizáló hatással van az ember biológiai energiamezejére és a szervezet biokémiai folyamataira. A sungit öv derékfájás esetén gyorsan csökkenti a fájdalomérzetet, segít az izmok, az ízületek, az erek ellazult funkciójának helyreállításában. Az övben lévő ásványi anyag elnyeli a nedvességet és a szagokat, ami növeli higiéniai jellemzőit.

  Az öv használatának ideje ne lépje túl a napi nyolc órát. Használat után az övet ki kell szárítani a napon, vagy valamilyen melegítő eszköz segítségével.

 • Víztisztítás házilag

  Víztisztítás házilag


  Sungit kavics talpmasszázshoz

  Sungit kavics talpmasszázshoz


  Sungit ülőke

  Sungit "szőnyeg"


  Sungit öv

  Sungit öv
  Sungit termékek: http://mindegy.org/sungit

  Copyright © 2015-2019  Alexander     ::     alexander@sungit.info.hu     ::     template design by WebTanar.hu