A sungit eredete,


melynek geológiai kora több mint kétmilliárd év, a mai napig rejtély. Egyesek szerint üledékes mikroorganizmusok megkövesedett maradványa, mások szerint egy óriás meteorit becsapódásáé. Van olyan hipotézis, mely szerint a sungitok a naprendszerben valaha létezett Phaeton kisbolygó maradványai.

A sungit – egy természetes, szén alapú ásvány, jól meghatározhatóan strukturált kristályrács szerkezettel. A szén, mint tudjuk, a földi élet alapja, a földi élet elengedhetetlen eleme. Csak napjainkban fedezték fel a szén egy korábban ismeretlen megjelenési formáját, teljesen gömb formát alkotó ionszerkezetet, a fulleréneket, amelyhez az orvosok nagy reményeket fűznek. A szénszerű ásványnak éppen ezek a gömbjei, ha vízbe kerülnek, módosítják, strukturálják a víz molekuláit, gyógyhatású tulajdonsággal ruházzák fel a vizet. A mai napig fulleréneket kizárólag a sungitban találtak, a sungit az egyetlen természetes ásvány, amely fulleréneket tartalmaz. Ez magyarázza a sungit azon tulajdonságát, hogy képes egy sor betegségtől megszabadítani, segít megőrizni a fiatalságot, szépséget, a szervezet frissességét. A karéliai sungitok valóban különlegesek: eddig csak egy helyen találtak a Földön ilyen anyagot.

A sungit alapvető tulajdonságai:
Karéliában több, eltérő fizikai tulajdonságú sungit lelőhelye van. Valamennyi megvizsgált minta, amennyiben az tartalmaz fulleréneket, akkor az ember számára hasznos tulajdonságokkal bír. A sungit színe, a kémiai összetétel függvényében, lehet fekete, szürkés, hamuszínű, és más árnyalatú.
 • A sűrűsége 1,5 – 2,4 t/m3
 • Porózussága 10% alatt van.
 • Aktív abszorbens, baktériumölő hatású, nagyfokú reakcióképességgel, és más, teljesen fel nem tárt, nem vizsgált hasznos tulajdonsággal rendelkezik.

  Kémiai összetétele:
 • Szén 30% (20-95%)
 • Szilicium-dioxid (kvarc) 45% (5-60%)
 • Szilikátok 20%
 • Szulfitok 3%

  Az általunk megvizsgált sungit mintákban nem találtunk ólmot és kadmiumot és radioaktivitást sem. A különleges fulleréneken túl a sungit gyakorlatilag az egész Mengyelejev tábla elemeit tartalmazza. Ennek az ásványnak a különlegessége megkülönböztető képességében és hatásában mutatkozik meg. Ha kölcsönhatásba kerül az emberrel a sungit minden feleslegeset elnyel, ugyanakkor „hozzáadja” és helyreállítja azokat az elemeket, amelyek hiányoznak az embernek. Ezt a jelenséget a sungit ioncserélő tulajdonsága magyarázza, amely lehetővé teszi, hogy a szervezetből meghatározott szennyeződéseket szelektíven kivonjon. Ezen kívül a sungitok még képesek bennünket a szükséges makro- és mikroelemekkel is táplálni, ugyancsak szelektíven, a nyomelemek sokaságából, melyeket ezek az ásványok tartalmaznak, a szervezet az választja ki, amire szüksége van. Ily módon a szervezet ásványi anyag egyensúlya fokozatosan helyreáll, ami elősegíti sok krónikus megbetegedés gyógyulását és az energiaállapot visszaállítását.

  Érdekesség, hogy az ásvány élő szervezetre gyakorolt hatásáról a tudósok az állatok megfigyelése után kezdtek el először beszélni. Dravert, szibériai geológus 1922-ben vezette be a tudományba a litofágia – kövek evése – elnevezést. Arra lett figyelmes, hogy időről időre a farkasok, a szarvasok, rénszarvasok odamennek egy-egy kőhöz és elkezdik nyalogatni. Korábban úgy gondolták, hogy az állatok ily módon találják meg a természetben a sót és így pótolják a szervezetükből hiányzó nátriumot. Később kiderült, hogy a köveknek, amelyeket ezek az állatok „ettek” a sóhoz semmi közük. Alapos kutatások folyamán derült fény ezekre az ioncserélő folyamatokra, amelyek a kövek és az állati szervezet között zajlanak, melynek eredményeként az állatok megszabadulnak a szükségtelen elemektől és megszerzik a szükségeseket.   (Forrás)
 • Kalinyin professzor

  Dr. Jurij Klavdievics Kalinyin
  (1936-2015)

  Kalinyin professzor elmélete szerint, mivel a sungit molekulaszerkezete földi körülmények között nem alakulhatott ki, egy olyan tömegű meteorit "nyom nélküli" becsapódása pedig, mint amennyi sungit a lelőhelyen található elképzelhetetlen, a sungit "felhő formájában ereszkedhetett le" a Földre annak idején.

  Egy sungit bánya, Karéliában

  Sungit dombok a bányában


  Elit sungit lelőhely?

  "Barlangászok"

  Sungit termékek: http://mindegy.org/sungit

  Copyright © 2015-2019  Alexander     ::     alexander@sungit.info.hu     ::     template design by WebTanar.hu